Perşembe , Nisan 25 2024
YKS MÜFREDAT BELLİ OLDU
YKS MÜFREDAT BELLİ OLDU

2020 YKS MÜFREDATI BELLİ OLDU

YKS 2020 Müfredatı açıklandı. Dünyada ve ülkemizde yayılan Korona virüs salgın hastalığı önlemleri kapsamında tüm okullara ara verildi ve YKS sınavı da ileri bir tarihe ertelenmişti.

Bu nedenle tüm sınava girecek olan adaylar YKS sınavının hangi konulardan oluşacağını merak ediliyordu. Merakla beklene tüm sorulara cevap ÖSYM ve MEB’den geldi. MEB, ÖSYM Başkanlığına sınav sorularının hazırlama aşaması için üzerinde durulması gereken müfredat konularının kapsamını içeren bir yazı gönderedi.

YKS 2020 KONULAR NELERİ İÇERİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda sorulacak soruların müfredat konularında tamamen güncellemeye gitti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu güncellemeye göre 25 ve26 Temmuz‘daki YSK’de 9- 10 ve 11. Sınıf konu müfredatlarının yanı sıra 12. Sınıf öğrencilerine sınavda birinci döneme ait sorular sorulacak. 12’nci sınıf, 9- 10 ve 11’inci sınıf konu müfredatlarına ilave olarak 12. Sınıf eğitim ve öğretim programlarının sadece birinci dönemdeki konu müfredatından sorumlu olacaktır.

Eğitime ara verilmesi nedeniyle 2. Dönemdeki konular sınav kapsamına dahil edilmeyecek. Bu aslında öğrenciler arasında memnuniyet verici bir durum olabilir. Sonuç itibariyle sorumlu oldukları konu sayısı oldukça düşecek. Öğrencilerin sınav hakkında bir öz güveni oluşacak ve kendilerini daha hakim hissedecekler. Özellikle, eve kapanmış olduğumuz şu dönemde yapacakları kısa tekrarlar yardımıyla başarı oranlarının artacağından hiç şüphe yok. Fakat akıllara ister istemez hemen şu soru geliyor.

Sorumlu olduğu konu sayısının az olması nedeni ile acaba başarılı öğrencileri ayıklayabilmek için soru zorlukları artar mı? Bunu da hiç şüphesiz ki bizlere zaman gösterecek. Sınav sonrası değerlendirmemizi tekrar yapacağız.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Twitter sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, “YKS’ye hazırlanan tüm öğrencilerimiz gayet rahat olsunlar ve çalışmalarına devam etsinler. Milli Eğitim Balanlığı olarak YÖK ve ÖSYM Başkanlığı ile kordinasyonlu bir şekilde bütün önlemleri almıl bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı. Buna göre 12. sınıf öğrenci adayları; 9., 10., 11.sınıf konu müfredatlarından ve 12. sınıf derslerinin sadece birinci dönem konularından sorumlu olacaktır.

Rate this post

Hakkında Gökbörü

Gündeme Göz At :)

Emekli Olamayanlara Müjde! Devlet 1500 TL aylık ödeme yapacak!

Emekli Olamayanlara Müjde! Devlet 1500 TL aylık ödeme yapacak!

Emekli olmak vatandaşlar amacıyla 1500 TL ödeme fırsatı geliyor! Nüfus cüzdanıyla müracaat yapan bireyler amacıyla …

Hemen başvuru yapabilirsiniz! Devlet her ay 900 TL destek veriyor!

Hemen başvuru yapabilirsiniz! Devlet her ay 900 TL destek veriyor!

Hemen başvuru yapabilirsiniz! Devlet her ay 900 TL destek veriyor! Ülkemiz de yaşanılan salgın hastalık …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir