Üniversite güncel taban puanları 2020: Mühendislik bölümleri hangi puanla alıyor?
YKS’de, 2020 yılında iyi bir bölüm kazanarak güzel bir meslek edinmek için ilk adımı atmak istiyorsanız, okul ve bölümlerin taban puanları sizin için oldukça önemli. Üniversitelerin taban puanlarında 2019 ve 2018 verilerini baz alarak ve, 2020 yılında sınava girecek kişi sayısını düşünerek, tercih stratejinizi oluşturabilirsiniz. Okulların vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesi olması, İstanbul, Ankara ya da İzmir gibi büyük şehirlerde yer alması, ikinci öğretim ya da normal öğretim olması taban puanını etkilemektedir. Mühendislik alanında tercih düşünenler için, 2020 taban puan aralıklarını paylaştık.
Bilgisayar Mühendisliği 2020 taban puanları ne olacak?
Geleceğin mesleği olarak adlandırılan ve hala, birçok sektörde geçerliliğini koruyan bilgisayar mühendisliği, birçok gencin hayalleri arasında yer alıyor. Bilgisayar mühendisliğinde geçerli puanlara baktığımızda, 2018 yılında en yüksek puanın 543 ile Koç Üniversitesi olduğunu görüyoruz. Eğer 400’lü puanlara gelirsek, Ankara Üniversitesi bilgisayar mühendisliği 414 puan ile karşımıza çıkıyor.
Sakarya Üniversitesi’nde 376 puan ile yerleşebileceğiniz bilgisayar mühendisliğine, Dumlupınar Üniversitesi’nde 291 puan ile yerleşme şansınız var. Harran Üniversitesi ise, bilgisayar mühendisliğine 248-260 puan aralığında yerleşebileceğiniz yerlerden.
Makine Mühendisliği 2020 taban puanları ne olacak?
Makine mühendisliği, mezun olduktan sonra geniş bir çalışma alanına kavuşacağınız bir alandır. 2018 ve 2019 makine mühendisliği taban puanlarına bakarak, okumak istediğiniz okulu seçebilirsiniz. 2019 yılı mühendislik taban puanlarında makine mühendisliği, ilk sırada 530 puan ile Koç Üniversitesi’nde yer aldı.
ODTÜ Makine mühendisliği 505 puan ile öğrenci alırken, Uludağ Üniversitesi 390 puan, Kocaeli Üniversitesi ikinci öğretim ise 337 puan ile öğrenci aldı. Eğer daha düşük bir puanla makine mühendisliği düşünüyorsanız Trakya Üniversitesi 276 puan, Dumlupınar üniversitesi ise 276 puan ile öğrenci alıyor.
Bu bölümler dışında, mühendislik alanında çalışmak ve geleceği olan bir meslek seçmek istiyorsanız göz atabileceğiniz bölümler içinde mekatronik mühendisliği, biyomedikal mühendisliği ve otomotiv mühendisliği de yer alıyor. Gıda mühendisliği, çevre mühendisliği de hala popülerliğini koruyan bölümler içinde karşımıza çıkıyor. Unutmayın ki okuduğunuz bölümü seçerken dikkat etmeniz gerekenler okulun olduğu şehrin sosyal imkanları, mesleğin sunduğu potansiyeller ve en önemlisi de, onu ne kadar severek yapacağınızdır. Sayısal alanında mühendisliğin yanı sıra mimarlık, fizyoterapi, maliye, inşaat mühendisliği, tıp ve veterinerlik gibi farklı bölümler de karşımıza çıkıyor. 2020 yılında YKS’de elde edeceğiniz başarı puanı ile, yüzlerce bölüm içinde severek yapacağınız bir mesleği tercih etmelisiniz.