Salı , Nisan 30 2024
Sude Şensoy Açıklama
Sude Şensoy Açıklama

Sude Şensoy Corona virüsü nasıl yendiğini anlattı

Dünyayı etkileri altına alan ve şu anda kadar 196 ülkede görülen yeni tip koranvirüs (corona virus) küresel salgını İngiltere’yi de vurdu. Ülkede yaşam sürdüren Türk vatandaşı Sude Şensoy, virüsü nasıl yendiğini anlattı. Şensoy, koronavirüse yakalandığını nasıl anladı? Hangi tedavi yöntemlerini kullandı? Evde nelere ilgi etti? Hepsini tek tek anlattı ve hayati uyarılarda bulundu.

Dünyayı etkileri altına alan ve şu anda kadar 196 ülkede görülen yeni tip corona virüs küresel salgını İngiltere’yi de vurdu. Ülkede yaşam sürdüren Türk vatandaşı Sude Şensoy, virüsü nasıl yendiğini anlattı. Şensoy, koronavirüse yakalandığını nasıl anladı? Hangi tedavi yöntemlerini kullandı? Evde nelere ilgi etti? Hepsini tek tek anlattı ve hayati uyarılarda bulundu.

Video:

 

Koronavirüs salgını bütün dünyada etkilerini sürdürüyor. O ülkelerden biri de İngiltere. Son bilgilere göre ülkede 6 bin 726 şahısde koronavirüse rastlandı. 336 şahıs hayatını kaybederken, 140 şahıs de iyileşti.

“CİDDİ ANLAMDA SOLUNUM PROBLEMİM VARDI, ŞU AN ÇOK İYİYİM”

İyileşenler arasında Türk vatandaşı Sude Şensoy da var. Şensoy, yaşadıklarını TRT Haber’e anlattı.

Ateşle başlayan sürecin başında koronavirüsün aklına gelmediğini bildiren Sude Şensoy şunları söyledi:
“3 gün kadar bu tür sürdü ve ben şahsım de çok biliyormuş gibi bir tanı koyup mikrobik bir rahatsızlık olduğunu düşündüm. Sonra burada birtakım yasaklar vardı, hasadetlere gitmemize, aramamıza bile birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Geçen cuma günü de bir şekilde onlara ulaştım, eve geldiler. Ben koronavirüsten açıkçası hiç şüphelenmemiştim, çok şaşırdım. Bu süreci herkes nasıl atlattığımı soruyor, çok süratli geçtiği amacıyla herkes çok şaşkın. Ben de çok şaşkınım. Bu kadar tez nasıl iyileştiğimi ben de bilmiyorum. Ciddi anlamda solunum problemim vardı, şu an çok iyiyim.”

İngiltere’de ağır solunum bozukluğu yaşamayanlar dışında diğerlerinin hasadetye gitmemesi tarafında davetiye yapıldığını altını çizen Şensoy, hekimlerin evde kendisini denetim ettiğini anlattı: “Birçok olay test dahi edilmiyor. Bunu şikayet amacıyla söylemiyorum. Ağır derecede bir solunum bozukluğunuz yoksa bizi aramayın deniliyor. Ama şunu da söylemek istiyorum, hekimler geldiler ve yarım saat süresince ciddi bir şekilde denetimden geçtim yani öyle çok basit olmadı şikayet de etmeyeyim beni bu hususta utangaç ettiklerini söylemek isterim. Bana şu söylendi, ‘Birkaç gün amacıylade büyük ihtimalle iyileşme göstereceksin.’ Bana özel bir numara verildi, ‘Tekrar bizi arayabilirsin’ dediler. ‘İyileşince ne yapacağım’ dedim. ‘Ne vakit bulaştığını bilmiyoruz, ama ateşin başladığı günden itibaren 14 gün gibi düşün 14 gün kendini izole bir şekilde evde tut’ dediler.”

“İSMİNİ YEŞİL CANAVAR KOYDUM ATEŞİM HER GEÇTİĞİNDE BEN SENİ YENECEĞİM DEDİM”
Doktorların hasadetye gitmek isteyip istemediklerini sorduğunu, ama gitmeyi önermediğini izah eden Sude Şensoy, tedavi amacıyla yaptıklarını şu sözlerle anlattı: “Benim solunum problemim vardı ve bana bu soruldu hasadetye gitmek ister misin, ama önermiyorum diye devamı da geldi. Ben de açıkçası hasadetye gitmek istemediğimi söyledim. İki adet evladım var, o gün hekimleri aramadan evvelce bundan sonra ayağa kalkamayacak durumdaydım. Sıklıkla camları açıp evi havalandırın, bol sıvı alın, iyi beslenin, ağrı kesici ilaç alın dendi.”

Virüse isim verdiğini, moralini yüksek tuttuğunu izah eden Şensoy amacıyla en muhimi gerilim yapmamak:
“İlk kabul etmek demeyeyim ama yapacak bir şeyimiz yok, ölemeyiz, ne yapacağız, yeşil bir canavar gibi bir şey koydum ismini, ateşim her geçtiğinde ben seni yeneceğim dedim. Açıkçası bunu bir dram durumuna getirmedim.

Eve gelenler bana dedi ki ‘Eğer gerilim ve panik yaparsan kalp ve etrafındaki kasların natural olarak daha çok kendin kasacak ve şu an solunum bozukluğu yaşıyorsun ya o daha kuvvetli olacak, hiç soluk alamayacaksın.’ Açıkçası panik de yapmadım. Dalga geçtim, öneme almadım değil ama.”

“BUGÜN BENİM OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ VE BEN ONU GÖREMİYORUM”
14 gün kuralının önemini anımsatan Sude Şensoy, şunları söyledi: “Tanı konulmadan evvelce çocuklarımdan ayrılmıştım. Sevdikleriniz amacıyla kendinize iyi bakın diyoruz ya, gerçekten bunu şu şekilde düşünmek lazım, bugün benim oğlumun doğum günü ve ben onu göremiyorum. Çünkü 14 günü doldurmadan onunla ilişki durumuna girmem yasak değil ama süreci denetim etmek adına bu önerilmedi bana. O yüzden tek başıma evde süreci bu tür atlattım.”

Rate this post

Hakkında Gökbörü

Gündeme Göz At :)

Hayvancılık Kredisi 2021

Hayvancılık Kredisi 2021

Hayvancılık Kredisi Hayvancılık kredisi hayvansal üretimde faaliyet gösteren üreticilere sunulan kredi türüdür. Küçükbaş büyükbaş hayvanlarla …

yabanci-ulke-vatandaslari-konut-alirken-875bin-tl-ortalama-ucret-oduyorlar

Yabancı ülke vatandaşları konut alırken 875 bin TL ortalama ücret ödüyorlar

Türkiye vatandaşlarına ve yabancılara satışı gerçekleşen konut fiyatları için son analizlerinde bulunan veriler açıkladı. Türk …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir