Ercüment Ovalı’dan Corona virüs ilacı açıklaması: O kadar etkili ki hayat kurtarabilir diyor Koronavirüs aşısı ilerletmek amacıyla ekibiyle beraber laboratuvarda kendini karantinaya alan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan Türkiye’yi heyecanlandıran yeni bir açıklama daha geldi. Prof. Dr. Ercüment Ovalı, 23 Nisan’da adını duyurmayı planladığı ilacın büyük bir tesir gösterdiğini ve acilen klinik test denemelerinin başlaması gerekliliğini duyurdu.
İLACIN ADI DORNAZ ALFA
Çalışmaları Sıhhat Bakanlığı’nca onaylanan ve Twitter hesabından son dakika açıklaması yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, aşağı yukarı 1 aydır üstünde çalıştıkları ilacın tedaviye kullanılmaya ilerlenebileceğini ve ilacın adının Dornaz Alfa olduğunu açıkladı.
“ACİLEN KLİNİK TESTLERE ALINMALI”
Ercüment Ovalı, Twitter’dan yaptığı bildirimde koronavirüs ilacıyla alakalı Türkiye’yi heyecanlandıran sözler paylaştı. Ovalı, “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın adını 23 nisanda açıklayacaktık fakat o kadar tesirli gözüküyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı.” ifadelerini kullandı.
2 GÜN ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMADA 23 NİSAN’I İŞARET ETMİŞTİ
2 gün evvelce Hürriyet gazetesinden Nedim Şener’e açıklamalarda tespit edilen Ovalı, “Sadece bir ay içerisinde bütün dünya çalışmalarımızla nereye vardığımızı 23 Nisan’da görecek” ifadelerini kullandı.
ERCÜMENT OVALI KİMDİR?
Ovalı, 1961 senesinde Kırklareli Babaeskide dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimini 1985 senesinde, 19 Mayıs Üniversitesinde İç Hastalıkları ihtisasını 1991’de, Hematoloji üst ihtisasını 1997’de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Öğretim üyeliğine ise 1992 senesinde KTÜ iç hastalıklarında başlayan Ovalı, 1994’de doçent 1999’da Profesör unvanını aldı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Hematoloji bilim dalında öğretim üyeliği vazifesini yürütürken Ercüment Ovalı, 1 Aralık 2010’dan sonra Acıbadem Labcell hücre laboratuvarı ve Kordon Kanı Bankası Mesul Müdürü görevine getirildi. 370’den çok yayına sahip olan bilim insanı, son 18 senedir hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik programıyla alakalı çalışmalar yürütüyor.